Adviesprijs: € 6.035

Neem contact op met RHIMA voor de beste offerte. Offerte aanvragen
 • 450mm Doorvoerhoogte
 • 500x610mm Korfafmeting
 • 4 Wasprogramma's
icon Product Omschrijving

Pannenwasmachine voor voedselindustrie

De RHIMA DR 145E Plus is uniek in zijn klasse en speciaal ontwikkeld voor de retail. Bakkerijen, slagerijen, viszaken en groentewinkels kunnen met de RHIMA DR 145E Plus alle materialen die gebruikt worden voor de presentatie van hun producten afwassen, ook bakken, gereedschap en schalen van 600x400mm. Door de krachtige drie fasen waspomp levert de machine grote waskracht in een compacte body.

Lees verder onder de foto's ->

Offerte aanvragen
iconMedia
Sluiten

Compacte en krachtige vaatwasmachine voor pannen en gereedschap

RHIMA DR 145 Plus gereedschap en pannen wasmachine

Deze machine leasen? Neem contact op!
Contact
Highlights
 
Makkelijk plaatsbaar

De DR 145E vraagt maar weinig ruimte. Door de compacte afmeting van 60 x 138 cm (B x H) is deze pannen- en gereedschapwasser makkelijk plaatsbaar en daarom zeer geschikt voor ambachtelijke bedrijven als slagers, viszaken, groentezaken en ijssalons.

Geschikt voor Euronorm kratten

De doorvoerhoogte van 450 mm is geschikt voor het afwassen van o.a. RVS emmers, grote snijplanken, roosters van afzuiginstallaties, bekkens, grote pannen, etc. Door de interne diepte van 610 mm kunnen (bake-off)roosters tot 600 mm worden afgewassen, materialen met Gastronorm afmeting en alle Euronormkratten (400 x 600 mm). De RVS korf heeft een afmeting van 500 x 610 mm.

H.A.C.C.P.

De DR 145E heeft drie wasprogramma’s van 120, 240 en 360 seconden en voor zeer vervuilde materialen een continue wasprogramma. Door de elektronische besturing kunnen de drie wasprogramma’s aangepast worden aan de vervuiling van de materialen, zodat altijd een perfect wasresultaat verkregen kan worden.

Tevens is de machine uitgerust met een thermochrone besturing, waardoor altijd wordt nagespoeld met boilerwater boven 82ºC, conform de H.A.C.C.P. normen. 

Bedrijfszeker

De hele machine, dus ook het frame, de tank, zeven, filter etc. is uitgevoerd in hoogwaardig AISI 304 18/10 roestvrijstaal. De krachtige 1200 watt, 3 fase waspomp zorgt voor veel waskracht. De roterende robuuste roestvrijstalen was- en naspoelarmen produceren grote dynamische waskracht, waardoor dode hoeken vermeden worden. Ook zijn roestvrijstalen was- en naspoelarmen ongevoelig voor chemicaliën en hoge temperaturen. 

Eenvoudige bediening

Deze elektronisch bestuurde machine werkt eenvoudig d.m.v. tiptoetsen. Met één toets kiest u het gewenste programma én start u dit programma. De rest gaat volautomatisch. Het bedieningspaneel toont het gekozen programma, de resttijd en de temperaturen van het waswater en van het naspoelwater. Altijd boven 82ºC, conform H.A.C.C.P. Zodoende hebt u tijdens het gehele wasprogramma controle over de juiste werking. 

Lage operationele kosten

Om warmteverlies te beperken is niet alleen de deur dubbelwandig, maar de hele machine. Tevens is de DR 145E voorzien van een energiebesparende boiler. Als de machine niet constant wordt gebruikt, is het niet nodig dat de geïsoleerde boiler het naspoelwater constant op 85ºC houdt. Over de hele dag gezien, staan de meeste machines langer stand-by dan dat ze effectief werken. Gedurende deze tijd schakelt de boiler terug naar een lagere stand-by temperatuur, waardoor minder energie gevraagd wordt om de boiler op temperatuur te houden. Hierdoor gaat minder energie verloren en vermindert de warmte-uitstraling (belangrijk voor een koele werkomgeving).

Een intern reinigingsprogramma, aan het einde van de werkshift, zorgt ervoor dat de wascabine wordt schoongespoeld. De wascabine en de wastank zijn voorzien van afgeronde hoeken. Hierdoor is de machine eenvoudiger en sneller schoon te maken. 

Standaard levering inclusief
 • Roestvrijstalen basiskorf 500 x 610 mm
 • Roestvrijstalen plateau inzet
 • Roestvrijstalen gereedschapsmand
 • RINS
 
Accessoires
 • Externe zeepdosering
 • Ingebouwde afvoerpomp
 • Externe volautomatische waterontharder
 • Groot assortiment Rhima vaatwas- en glazenkorven
icon Technische
specificaties
RHIMA Model
Afm. (mm)
Aansluitwaarde

DR 145E Plus

600x700x1380

10,1 kW/400V