Advies op maat?

Wij helpen u graag +31 (0)35 609 81 81 Neem contact op
  • 450mm Doorvoerhoogte
  • n.v.t. Korfafmeting
  • 2400-10.000 Borden/uur
icon Product Omschrijving

RHIMA FX bandvaatwasmachines maken deel uit van de grotere vaatwassystemen voor onze klanten. Bij het ontwerpen werd vooral aandacht besteed aan de strikte eisen inzake hygiëne en efficiëntie. De machines zorgen voor superieure wasresultaten, lage verbruikskosten en een ergonomisch verantwoorde werkomgeving. In het RHIMA FX bandvaatwasmachine assortiment vindt u een machine voor elke toepassing.

iconMedia
Sluiten

RHIMA FX serie

RHIMA FX serie

RHIMA FX serie

RHIMA FX serie

RHIMA FX serie

Deze machine leasen? Neem contact op!
Contact
Highlights

De RHIMA FX bandvaatwasmachines zijn geheel vervaardigd van roestvrijstaal, dat wil zeggen frame, tanks, waspijpen, wasarmen, filters, etc. De wastanks zijn zelfs vervaardigd van het hoogwaardige RVS 316. Daardoor zijn ze uitermate geschikt voor veeleisend gebruik.

De deuren zijn “counter-balanced” en openen over de volle breedte van de wastanks, c.q. droogtunnel, waardoor de gehele machine makkelijk schoon te maken is. Ook de schakelkast is van roestvrijstaal, geïsoleerd en waterdicht volgens norm IP65. De schakelkast is horizontaal gemonteerd boven op de machine, waardoor deze gemakkelijk bereikbaar is voor onderhoud.

De bediening is electronisch. Het bedieningspaneel is gemonteerd op de schakelkast. Voorts is er een start- en stopschakelaar gemonteerd aan de in- en uitloopzone van de machine. Tevens is de machine standaard uitgerust met een “auto-timer”, aan het begin van de wasstraat. De autotimer bepaalt wanneer en hoe lang de machine in bedrijf is. Alleen als er zich vaatstukken in de wasstraat bevinden, zal de machine in bedrijf zijn. De autotimer voorkomt het in bedrijf zijn van de machine zonder vaat.

De deuren van de wastanks zijn voorzien van deurschakelaars: de machine stopt als een deur geopend wordt. De aandrijfmotor van de transportband is voorzien van een slipkoppeling die overmatige slijtage als gevolg van overbelasting voorkomt.

10.000 borden per uur met inachtneming van DIN 10510 norm

Doordat de band 710mm breed is, kunnen de FX machines:

  1. Drie borden per rij afwassen in plaats van twee, wat bij het grootste model een productie van 10.000 borden per uur oplevert met inachtneming van DIN 10510 norm.
  2. Minder lang zijn, wat voor sommige locaties van belang kan zijn.
  3. Een beter wasresultaat leveren, als gevolg van de lagere snelheid van de band. Dat wil zeggen een langere wascontacttijd in de was- en naspoelsecties.
icon Technische
specificaties