Kasteel Elsloo

Bij Kasteel Elsoo zorgen RHIMA vaatwassers voor efficiëntere bedrijfsvoering

Kasteel Elsloo weer helemaal van deze tijd met RHIMA vaatwasmachines

 

afwaskeuken Beluga Loves You

Aan de zuidzijde van het Limburgse dorp Elsloo ligt het historische Hotel en Restaurant Kasteel Elsloo. Sinds januari 2022 is Ron Goessens de nieuwe eigenaar. Eigenlijk zou hij al eerder de scepter overnemen, maar door de coronapandemie ging hij eerst in loondienst om het bedrijf te leren kennen. Die tijd heeft hij gebruikt om te inventariseren hoe hij het hotel-restaurant naar zijn hand kan zetten en nog efficiënter kan laten draaien.

143 Veranderpunten

“De vorige eigenaar heeft in bijna 30 jaar tijd Kasteel Elsloo helemaal vanaf nul opgebouwd en er een succesvolle onderneming van gemaakt”, aldus Ron. “Het was moeilijk om het nog verder te verbeteren, maar na uitgebreid onderzoek hebben we toch een lijst van 143 kleine en grote veranderpunten weten te maken. De belangrijkste verbeteringen zijn vooral qua logistiek, efficiëntie, personeelsbeleid en duurzaamheid. Door deze aanpassingen door te voeren, is Kasteel Elsloo weer helemaal van deze tijd.”

Ron besloot het kasteel eerst helemaal uit te kleden, zodat het gebouw meer tot zijn recht komt. Ron: “Less is more, zullen we maar zeggen.” Zo werd bijvoorbeeld het tafellinnen afgeschaft. “Het gebruik van tafellinnen – drie keer daags veertien kilo - is zwaar werk voor de medewerkers en kost veel tijd. Bovendien is het wassen ervan heel belastend voor het milieu.” Ook de bloemen op tafel werden vervangen door plantjes, omdat deze langer meegaan. Verder is Kasteel Elsloo overgestapt op een eigen watertapinstallatie en herbruikbare flessen.

Breukschade voorkomen

De vernieuwingen binnen Kasteel Elsloo werden niet alleen vóór de schermen doorgevoerd, maar ook achter de schermen in de spoelkeuken. Hier werd de verouderde RHIMA vaatwasmachine vervangen door een nieuwe RHIMA WD-7 doorschuiver met Solid Extra vaatwasmiddel. Ook werd er een aparte glazenspoelmachine (High Sparkle 50) in de bar geplaatst. Ron besloot om wederom voor een RHIMA vaatwasmachine te kiezen, vanwege de degelijkheid en betrouwbaarheid van de machines. Hij legt uit waarom hij nu gekozen heeft voor twee vaatwasmachines: “In de oude situatie ging het glaswerk in dezelfde machine als het servies en keukengerei. De glazen kwamen er nooit echt helemaal zonder vlekken uit en moesten dus altijd nog gepoleerd worden. Ook werden de korven vol glaswerk vanaf de bar 150 meter verder naar de spoelkeuken gebracht en vervolgens weer terug naar de bar. Dat ging echter nog wel eens mis. We hadden dan ook regelmatig breukschade.” Op advies van RHIMA besloot Ron een RHIMA High Sparkle 50 glazenspoelmachine met energieterugwinning en omgekeerde osmose installatie RO100i in de bar te plaatsen. Dat scheelt verplaatsing en dus breuk. En de glazen hoeven nu niet meer gepoleerd te worden, doordat de naspoeling met osmosewater ervoor zorgt dat ze streeploos schoon worden gewassen.

Medewerkers ontlasten

In de spoelkeuken zijn naast de WD-7 twee aanvoertafels en één afvoertafel geplaatst. Drie afwassers werken in wisselende diensten om het servies en keukengerei van de 50 couverts per maaltijdmoment te reinigen. De nieuwe glazenspoeler in de bar verwerkt dagelijks zo’n 100 wijnglazen, circa 180 tumblers en 20 waterflessen. Daarnaast gaat het schone bestek er even in, zodat ook dat niet meer gepoleerd hoeft te worden. Op deze manier werkt Ron niet alleen aan een efficiëntere bedrijfsvoering, maar probeert hij het ook voor zijn medewerkers makkelijker en leuker te maken. Problemen met het vinden van personeel ervaart Ron overigens nauwelijks. En dat wil hij natuurlijk graag zo houden. “Ik stimuleer het team om mee te denken over hoe wij efficiënter kunnen werken, de kwaliteit kunnen verbeteren en meer omzet kunnen behalen”, aldus Ron. “Medewerkers zijn bij ons eigenlijk kleine ondernemers en dat daagt uit.”

“Medewerkers zijn bij ons eigenlijk kleine ondernemers en dat daagt uit.”

Wilt u minder breukschade en schoner glaswerk? Maak een afspraak voor een vrijblijvend advies

Maak een afspraak

Highlights
 • 1

  Dankzij naspoeling met osmosewater worden de glazen streeploos schoon gewassen.

 • 2

  Scheiding van servies en keukengerei zorgt voor beter wasresultaat en minder breukschade.

 • 3

  De robuuste RHIMA kwaliteit zorgt voor betrouwbare apparatuur

Apparatuur
 • 1

  WD-7 doorschuifmachine

 • 2

  RHIMA High Sparkle 50 glazenspoelmachine

 • 3

  Diverse aan- en afvoertafels

 • 4

  RO 100i omgekeerde osmose installatie