Clos des Récollets

Hotel-restaurant Clos des Recollets vertrouwt op gouden combinatie WD-4 en osmose van RHIMA

Glazenspoeler met osmose onder een kleine bar


glazenspoeler met osmose

Durbuy is een pittoresk oord waar je niet omheen kunt. Het stadje ligt in de Belgische Ardennen, in een zeventiende-eeuwse omgeving en gelegen aan de rivier de Ourthe. In een van de geplaveide voetgangersstraatjes vind je hotel-restaurant Clos des Récollets, gesitueerd in een oude boerderij dat in de jaren 70 volledig gerestaureerd is en in 2000 overgenomen door chef-kok Frédéric Bruneel en zijn vrouw Angelique.

Het fraaiste glaswerk

Frédéric Bruneel verwelkomt u graag in zijn intieme hotel-restaurant waar oude stenen en lekker eten hand in hand gaan. Het interieur is meer dan authentiek te noemen en straalt een gezellige sfeer uit. Op de gedekte tafels staan de wijnglazen te stralen. De fraaie wijnkelder achter glas bewaart heel wat fijne wijnen en dranken. En deze worden in het fraaiste glaswerk uitgeschonken door de ervaren sommelier Fabrice Houdart. En daar wringt hem de schoen. De mooie glazen in verschillende vormen en maten moeten er in Clos des Récollets echt onberispelijk uitzien. En daar moest een oplossing voor komen. Frédéric Bruneel vertelt: “Mijn vak is kok. Daar leef ik mij in uit. Voor mij is het van het grootste belang dat mijn gerechten opgediend worden op perfect schoon servies gecombineerd met stralend schone glazen en bestek. Als de gasten binnenkomen en aan tafel plaatst nemen, dan moet het glaswerk tiptop in orde zijn.”

Gouden combinatie

Op aanraden van de leverancier van de wijnglazen, zocht Clos des Récollets in 2008 contact met RHIMA om een passende oplossing te bieden. De wens was een glazenspoelmachine met omgekeerde osmose onder de bestaande bar. De RHIMA WD-4 glazenspoelmachine bleek perfect te passen. Frédéric Bruneel: “We kwamen uiteindelijk bij RHIMA uit omdat ze een compacte oplossing konden bieden voor onze kleine bar. Gelukkig biedt RHIMA naast de glazenspoelmachine een relatief kleine omgekeerde osmose installatie (RO 50). Deze tandem zorgt ervoor dat onze klanten de fijnste wijnen in schitterende glazen geserveerd krijgen.”

In augustus 2021 werd het centrum van Durbuy getroffen door een natuurramp. De straten kwamen blank te staan en bij Clos des Récollets stond het water ruim een meter hoog. De schade was nauwelijks te overzien en de glazenspoelmachine én osmose installatie werden onherstelbaar beschadigd.
In no time wist het team van chef Frédéric na de wateroverlast het interieur weer perfect in orde te krijgen. En natuurlijk werd RHIMA weer gecontacteerd om de oude glazenwasser en osmose te vervangen. Een WD-4 van de nieuwste generatie en dito omgekeerde osmose RO 100i werden wederom in de bar geplaatst. “In zo’n situatie is het heel fijn als je met leveranciers te maken hebt die met je mee willen denken en ook nog snel kunnen leveren”, aldus Frédéric. “De RHIMA WD-4 glazenspoeler en de osmose installatie is voor ons een goude combinatie die het glaswerk opnieuw laat schitteren.”

Uw glaswerk naar een hoger niveau tillen? Maak een afspraak voor een vrijblijvend advies

Maak een afspraak

Highlights
 • 1

  Compacte oplossing voor kleine bar

 • 2

  Glazenspoelmachine met omgekeerde osmose zorgt voor schitterend resultaat

 • 3

  Snelle levering na overstroming

Apparatuur
 • 1

  RHIMA WD-4 glazenspoelmachine

 • 2

  RO 100i omgekeerde osmose installatie