Floreal Group

Floreal Group vervangt stelselmatig verouderde vaatwasmachines en kiest RHIMA als vaste leverancier voor apparatuur en onderhoud

Floreal Group vervangt verouderde vaatwasmachines door RHIMA

vaatwasmachines voor hospitality

Met 7 campings en 4 prachtige vakantiedomeinen is de Belgische Floreal Group inmiddels een begrip in heel België. Floreal staat voor vakantieplezier voor iedereen en dat betekent dat de tarieven zijn afgestemd op de verschillende doelgroepen. Dankzij de talloze diensten en activiteiten die aangeboden worden in de verschillende camping- en hotelaccommodaties, toegankelijk voor andersvaliden, is er voor elke vakantieganger wat wils.

Sociaal toerisme

De Floreal Group dankt zijn ontstaan aan wat ze in de Vlaamse volksmond ‘het sociaal toerisme’ noemen. Aan het begin van de 19de eeuw eisen arbeiders en de vakbonden het recht op rust en betaald verlof voor iedereen. Het Algemeen Belgisch Vakverbond (ABVV) start daarom in 1939 Floreal om de vakantiedrempel voor met name achtergestelde en/of minder begunstigde doelgroepen te verlagen. Dankzij het solidariteitsbeginsel kan iedereen genieten van een vakantie, waarbij sommigen de volle pond betalen zodat wie het minder breed heeft van voorkeurstarieven kan genieten.

Ruim 80 jaar later beschikt Floreal Group nu over 7 campings, een camperpark en 4 prachtige vakantiedomeinen zowel aan de Belgische kust als in de Ardennen. En de organisatie is inmiddels ook vertegenwoordigd in Frankrijk. Momenteel worden stelstelmatig op alle locaties alle machines die einde levensduur zijn, vervangen door nieuwe machines van RHIMA. Hendrik Huys, verantwoordelijk voor alle technische investeringen voor Floreal in België, vertelt over dit project: “De meeste machines op onze locaties stammen uit de jaren ’90 en vragen om een nieuwe investering. We zijn zeer tevreden over deze lijn machines, qua werking, wasresultaat en verbruik. Daar komt nog bij dat de machines binnen het huidige budget passen en het onderhoud inmiddels ook door RHIMA wordt uitgevoerd. Dat alles maakt dat het er ons niet aan gelegen is om te veranderen qua merk. We hebben RHIMA nu gekozen als vaste leverancier.”

Efficiënter dankzij voorwas

Eén van de locaties waar kortgeleden de bestaande horeca vaatwasser is vervangen, is het vakantiedomein Floreal in La Roche-en-Ardenne. Het vakantiedomein ligt in een 4 hectaren groot bomenpark aan de oevers van rivier de Ourthe en is bij uitstek een plek voor natuurliefhebbers. Bovendien komen fijnproevers aan hun trekken in het gastronomische restaurant ‘Le Parc’. De 14 jaar oude korventransportinstallatie werd daar vervangen voor een beter geschikte RHIMA installatie. Er werd gekozen voor de beproefde opstelling van een PRM-7 voorwasmachine en WD-7 doorschuifvaatwasser, voorzien van aangepaste aan- en afvoertafels en een nieuwe waterontharder. De opstelling is nu compacter én met de voorwasmachine ook een stuk efficiënter.

“Voor ons is het allerbelangrijkste dat de machines storingsvrij zijn”, aldus Hendrik Huys. “We moeten er zeker van zijn dat onze machines draaien, want vrijwel al onze locaties zijn groot en verzorgen een groot aantal gasten. Daarom is het ook belangrijk dat wij een betrouwbare partij als RHIMA hebben die de machines kan onderhouden. Daarnaast is het verminderen van energiegebruik en waterverbruik een prioriteit. Hoe duurzamer we kunnen zijn met het huidige budget, hoe beter. De machines van RHIMA passen perfect bij deze eis.”

Uw keuken naar een hoger niveau brengen? Maak een afspraak voor een vrijblijvend advies

Maak een afspraak

Highlights
 • 1

  Vervanging van 14 jaar oude korventransportmachine

 • 2

  Storingsvrije machines

 • 3

  RHIMA vaste leverancier voor gehele Floreal Group

Apparatuur
 • 1

  RHIMA WD-7 doorschuifvaatwasser

 • 2

  RHIMA PRM 7 voorwasmachine

 • 3

  Waterontharder