Planetarium

Planetarium vervangt RHIMA doorschuiver door nieuw exemplaar na 20 jaar trouwe dienst

Doorschuifvaatwasser doet 20 jaar trouwe dienst

doorschuiver koper uit voorraad

Gelegen in de groene omgeving van het Gaasperpark in Amsterdam ligt het Planetarium Meeting Center. Het gebouw met opvallende sterrenkoepel is in 1982 gebouwd voor de Floriade en dient nu als evenementenlocatie. Met 17 zaaloplossingen en 3 restaurants biedt het Planetarium vele mogelijkheden voor het organiseren van een congres, training, vergadering, feest of ontmoeting.

Nooit problemen

De afgelopen 20 jaar is met veel succes gebruik gemaakt van een RHIMA WD-7 doorschuifvaatwasser. Deze vaatwasmachine is in het najaar van 2021 na 20 jaar trouwe dienst vervangen door een nieuwere uitvoering. “We waren eigenlijk wel verbaasd dat onze vaatwasmachine er na al die tijd zomaar mee ophield”, aldus directeur Marcha Workel. “We hebben nooit problemen met de machine gehad. Pas later begreep ik dat 20 jaar best uitzonderlijk is.”

We ontmoeten Marcha in de spoelkeuken van het Planetarium, waar de nieuwe WD-7 Green Plus doorschuiver inmiddels weer zijn vertrouwde opstelling in de hoek heeft ingenomen. “Wij hebben gemiddeld 200 meetinggasten per dag waarvoor wij op aanvraag ontbijt, lunch en diner serveren. We hebben een eigen productiekeuken met 3 medewerkers en één allround horecamedewerker die verantwoordelijk is voor de spoelkeuken. Afhankelijk van de drukte, start deze persoon begin van de middag aan de afwas. Naast glazen, kopjes, servies wordt ook het gebruikte keukenmateriaal in de machine gewassen. De machine wordt dus goed benut voor allerlei typen vaat.”

Green Key

Toen de oude machine er na al die jaren mee ophield, was het voor Marcha een logische stap om direct weer met RHIMA contact op te nemen. “Gelukkig konden zij heel snel schakelen en bleken ze de vaatwasmachine op voorraad te hebben. Binnen 5 dagen hadden we al een nieuwe versie staan. De bestaande RO 50 osmose installatie konden we behouden en kon aangesloten worden op de nieuwe machine.” De WD-7 Green Plus voldoet aan de MVO-doelstellingen van het Planetarium. “Onze locatie heeft een gouden Green Key certificaat en is 100% klimaatneutraal”, aldus Marcha. “Duurzaam denken en doen zit verweven in onze bedrijsvoering en hier hebben we dan ook bewust op geselecteerd in de aanschaf van de nieuwe vaatwasmachine.”

"We waren eigenlijk wel verbaasd dat onze vaatwasmachine er na al die tijd zomaar mee ophield. We hebben nooit problemen met de machine gehad. Pas later begreep ik dat 20 jaar best uitzonderlijk is."
Highlights
 • 1

  Vervanging van 20 (!) jaar oude RHIMA machine

 • 2

  Voldoet aan Green Key doelstelling

 • 3

  Gebruiksvriendelijk en duurzaam

Apparatuur
 • 1

  WD-7 doorschuifvaatwasmachine

 • 2

  RO 50 omgekeerde osmose installatie