Café Thijssen

RHIMA horeca voorlader vaatwasser bij café Thijssen in Amsterdam.

Op één van de mooiste plekjes van Amsterdam, hoek Lindengracht en hoek Brouwersgracht, bevindt zich Café Thijssen. Dit drukbezochte cafe in de Jordaan heeft niet alleen buurtbewoners als klant, maar ook mensen uit de rest van Amsterdam, studenten en toeristen weten dit café goed te vinden.

In de ochtend komt men graag voor een uitstekend kopje koffie met huisgemaakte appeltaart om van te smullen, later op de dag is de kleine kaart een lust voor het oog (en de maag) en zijn er 8 (!) heerlijke biertjes van de tap beschikbaar. Cafe Thijssen fungeert tevens als prima uitvalsbasis voor de lapjesmarkt in De Westerstraat en bijvoorbeeld de Boerenmarkt op zaterdag op de Noordermarkt.

Na vele jaren intensief gebruik van een RHIMA voorlader – helaas is de ruimte voor een doorschuifmachine niet aanwezig – is recent een nieuwe RHIMA DR 53 voorlader geïnstalleerd. Grote vaatstukken (of twee korven gelijktijdig) kunnen hierin worden afgewassen. De werkhoogte is ergonomisch en de waspomp bijzonder krachtig. En van de wisselende waterdruk heeft deze machine niets te duchten: de ingebouwde drukverhogingspomp met breaktank zorgt daar wel voor.

De RHIMA DR 53: geknipt voor Café Thijssen!