La Bonne Fourchette

Compleet assortiment RHIMA apparatuur bij Restaurant La Bonne Fourchette

Waals restaurant heeft compleet assortiment RHIMA apparatuur

vaatwasmachines voor hospitality

Het moet in 2016 geweest zijn toen Stephane Danze in het Belgische plaatsje Braives een gloednieuwe brasserie – frituur uit de grond stampte met de naam La Bonne Fourchette. Dat alles in orde moest zijn, van interieur tot het kleinste hoekje van de keuken stond buiten kijf. Zo ook de afwaskeuken!

Via de projectleider, verantwoordelijk voor de inrichting van de keuken, kwam Stephane in contact met RHIMA. Stephane koos voor een efficiënte opstelling met een RHIMA PRM 6 voorwasmachine en doorschuifvaatwasmachine WD-6. En dat op een kleine oppervlakte. Deze machines doen vandaag al ruim 5 jaar trouwe dienst, en zullen dat zeker nog jaren doen.

Nieuwe zaak, andere apparatuur

Net voor de wereld werd geconfronteerd met Covid19 zat Stephane op nieuwe plannen te broeden. Een totaal nieuw restaurant met dezelfde naam wat verderop in het dorp Villers-le-Bouillet, op enkele minuten rijden van zijn eerste restaurant. Kosten nog moeite werden gespaard en een prachtig architecturaal gebouw verrees langs de straat met een al even welluidende naam, La rue du Chateau d’Eau. Het tweede restaurant La Bonne Fourchette werd in augustus 2021 officieel geopend.

Het moderne gebouw is ontworpen met respect voor natuurlijke elementen; veel lichtinval, hout en andere edelmetalen sieren het interieur. Aan niets mocht het ontbreken. Al bij het oprijden van de parking word je bij het uitstappen onthaald met muziek. De grote openschuivende deuren onthalen je met een brede welkom. Meteen valt de bar al op, veel mooi roestvrij staal, koelingen her en der, een grote hoeveelheid taps waar de beste bieren worden uit getapt en een kelder vol fijne wijnen. Omdat Stephane goede ervaring had met RHIMA voor zijn eerste restaurant, koos hij voor het tweede filiaal van La Bonne Fouchette ook voor afwasapparatuur van RHIMA. Voor het reinigen van het glaswerk werd onder de bar een RHIMA WD-4 glazenspoeler met omgekeerde osmose installatie RO 100 geplaatst. Samen zorgen deze machines nu voor fonkelende glazen op tafel.

Korventransport en pannenwasmachine

Ook in de keuken is flink uitgepakt. Naast de grote keuken is een aparte spoelkeuken geplaatst met een RHIMA WD-234 korventransportmachine voor het reinigen van het servies. Aan het einde van de korventransportmachine is een uitvoer rollertafel ter grootte van 4 waskorven zodat het servies goed de tijd heeft om op een natuurlijke wijze te drogen. Voor het afwassen van de pannen, potten en kookgerei is aan de overzijde van de korventransportmachine een RHIMA WD-8 doorschuifwasmachine te vinden. Deze WD-8 is uitgerust met een opklapbaar rek waarmee het eenvoudig is om bijvoorbeeld snijplanken en gereedschappen in de machine te plaatsen en te wassen. Beide machines worden op een normale avond bediend door slechts 1 afwasmedewerker. Stephane Danze zeer te spreken over zijn assortiment RHIMA vaatwasapparatuur in zijn beide restaurants. Als u in de buurt bent, is La Bonne Fourchette zeker een aanrader.

Uw keuken uitbreiden met RHIMA vaatwasapparatuur? Maak een afspraak voor een vrijblijvend advies

Maak een afspraak

Highlights
 • 1

  Tweede filiaal ook RHIMA apparatuur

 • 2

  Groot assortiment aan machines

Apparatuur
 • 1

  RHIMA WD-4 glazenspoelmachine

 • 2

  RHIMA WD-8 doorschuifvaatwasser

 • 3

  RHIMA WD-234 korventransportmachine

 • 4

  Omgekeerde osmose installatie