Glazen wassen in corona tijden

Hoe wast de horeca het glaswerk ten tijde van Corona? Wat zijn de richtlijnen en welke adviezen gelden er op dit moment? Moet alles machinaal of kan het ook in de spoelbak?
Is glazenspoelen in een spoelbak gezien de huidige Covid-19 pandemie nog wel veilig en hygiënisch genoeg?

Dit onderwerp is op dit moment actueler dan ooit en geeft stof tot nadenken. Wat is wel veilig? Wat niet? KHN adviseert de normaal al geldende hygiëne richtlijnen te volgen uiteraard en daar waar mogelijk aan te scherpen. Er wordt nog meer gevraagd van het bewustzijn en verantwoordelijkheidsgevoel van de horecaondernemer. Duidelijke regels worden niet aangegeven, alleen adviezen. Onderzoek naar besmettingshaarden en manieren van verspreiding van het Covid virus zijn er nog onvoldoende.

Weten we nu zeker wat wel kan en wat niet?

De mening van RHIMA, specialist in vaatwasmachines en reinigingstechniek, is duidelijk. Neem geen risico en was al uw glaswerk na elke gebruiksronde af in een glazenspoelmachine.

Glaswerk gewassen met water van tenminste 50 graden Celsius en met de juiste chemicaliën om het COVID-19-virus onschadelijk te maken verdient de voorkeur en is bewezen effectief. De (extra) randvoorwaarden waaraan in deze Covid tijd moet worden voldaan aan een spoelbak met borstels vergen een goede spoelbak, veel waterverversing en veel chemie om een betrouwbaar resultaat te krijgen. Het is daarom dat ook de Koninklijke Horeca Nederland adviseert bij voorkeur het glaswerk na elke gebruiksronde machinaal te reinigen om er zo zeker van te zijn dat een betrouwbaar hygiënisch resultaat wordt verkregen.

Rhima denkt met u mee

Wilt u meer weten over de eigenschappen van onze glazenspoelmachines, heeft u vragen rondom corona of bent u op zoek naar een goede occasions vaatwasmachine? We denken graag met u mee en zoeken altijd naar een passende oplossing. Bel ons gerust voor persoonlijk advies.

 Bel mij terug

 

Misschien ook interessant voor u