Een dag uit het leven van een RHIMA installatiemonteur

Benieuwd naar hoe een dag uit het leven van een RHIMA installatiemonteur eruit ziet? In deze blog bieden wij je een uniek inkijkje.

Een kopje koffie, op naar de zaak, even machines en materiaal inladen in de servicebus en dan zijn skills inzetten om een mooie installatie te plaatsen in de spoelkeuken bij een klant. Zo zien de dagen van installatiemonteur Tim eruit. Vrijwel iedere dag een nieuwe stad en een andere leuke hotspot. Al deze organisaties maakt hij blij met een nieuwe RHIMA professionele vaatwasmachine en dat geeft veel voldoening.

Installatiemonteur worden

Installatiemonteur worden, dat is een bewuste keuze volgens Tim: “Je hebt eigenlijk overal wel kennis van als installatiemonteur, van elektrotechniek tot planning. Je bent een echte allrounder en hebt veel verantwoordelijkheid. Aan het eind van de dag zie je wat je hebt neergezet, je ziet echt resultaat van je werk en dat is gewoon leuk. Het werk is natuurlijk ook heel divers want iedere klant heeft een andere keuken en andere wensen. De één laat een verouderde vaatwasmachine vervangen en de ander plaatst een geheel nieuwe spoelkeuken. Het is altijd passen en meten in een nieuwe omgeving.”

Installeren van professionele vaatwasmachine

Tim is nu ongeveer drie jaar in dienst bij RHIMA en hij heeft daar nog geen moment spijt van gehad. “De dagen vliegen voorbij omdat je toch een beetje eigen baas bent zodra je bij een klant bent. Als ik bij de klant kom, ben ik goed voorbereid. De accountmanager heeft met de klant al alles doorgenomen en ik krijg deze informatie vanuit onze planning. Voor de zekerheid check ik of alle aansluitingen van water, afvoer en stroom in orde zijn. Dat zijn de 3 zaken die vooraf goed geregeld moeten zijn voor het installeren van een professionele vaatwasmachine. Daarna neem ik de wensen nog even met de klant door en ga dan aan de slag. Wanneer je vervolgens een mooi resultaat levert en je ziet dat de klant tevreden is met de nieuwe wasstraat, dan is het lekker thuiskomen ’s avonds.” .

Het installatiegedeelte is niet het enige werk van de monteur. Het is namelijk belangrijk dat er goede communicatie plaatsvindt zodat het heel helder is wat de klant precies wil. Tijdens de installatie wordt er voortdurend geschakeld met de klant. Een installatiemonteur moet altijd denken in oplossingen. Als je denkt in problemen kom je namelijk niet ver volgens Tim. Het kan voorkomen dat tijdens de installatie iets net niet past. Gelukkig zijn RHIMA monteurs creatief genoeg om die uitdaging aan te gaan. “Daar doen we dan natuurlijk niet moeilijk over en dat regelen wij. Aan het einde van de dag rij ik met mijn bus naar huis en ben ik benieuwd hoe de dag van morgen eruitziet.”

Vacature installatiemonteur

Bij RHIMA zijn we regelmatig op zoek naar monteurs. Zowel installatiemonteurs zoals Tim, maar ook servicemonteurs. Heb jij gevoel voor techniek maar geen technische opleiding? Geen probleem, wij leiden monteurs ook op. Neem gerust een kijken op onze 'werken bij RHIMA' pagina.