De unieke eigenschappen van RHIMA vaatwaskorven

Achter een horeca afwaskorf van RHIMA zit meer vernuft dan je op het eerste gezicht zou denken. Het lijkt een zo’n vanzelfsprekend product, maar de juiste vaatwaskorf kan het proces in uw spoelkeuken en ook daarbuiten positief beïnvloeden.

Achter een horeca afwaskorf van RHIMA zit meer vernuft dan je op het eerste gezicht zou denken. Het lijkt een zo’n vanzelfsprekend product, maar de juiste vaatwaskorf kan het proces in uw spoelkeuken en ook daarbuiten positief beïnvloeden.

De vaatwaskorven van RHIMA hebben ten opzichte van de meeste andere korven in de markt een aantal unieke eigenschappen:

 1. Onze korven zijn ontwikkeld met als doel een zo goed mogelijke korf te fabriceren die bestand is tegen vele wasbeurten en voor eenvoudig gebruik door de medewerker. En dat is heel anders dan korven die ontwikkeld worden door kunststoffabrikanten, waar het doel is om een goede korf te ontwikkelen tegen een zo laag mogelijke investering.
 2. Het materiaal is van een dermate hoge kwaliteit dat RHIMA 5 jaar garantie levert, ongeacht wat er met de korf gebeurt.
 3. RHIMA korven hebben een thermoplastisch geheugen. Wat? Bij een thermoplastisch geheugen komt het product altijd weer terug in de oorspronkelijke vorm. De korf zal bij het warm worden iets uitzetten, maar bij het afkoelen weer in de originele vorm komen. Doorgezakte korven kent RHIMA niet.
 4. De korf is maatvast, ook de diagonaal van de korf. En dat is van belang bij aangedreven in- en uitvoerbochten van korventransportmachines. Bij afwijkende maten kunnen korven in bochten vastlopen.
 5. De korven zijn zodanig ontworpen dat deze snel en gemakkelijk gestapeld, maar vooral ook ontstapeld, kunnen worden.
 6. De onderzijde van de korf is wigvormig (= langzamerhand smaller wordend) waardoor het water uit de wasarmen weinig weerstand ondervindt, hetgeen ten goede komt aan het wasresultaat.
  Ook de bovenzijde van de korf, waar de serviesdelen op rusten, is wigvormig waardoor het contact tussen korf en servies minimaal is en ook dat komt het wasresultaat ten goede. 7. De handvatten aan de tegenovergestelde zijden van de korf zijn asymmetrisch geplaatst, waardoor de korf bij het optillen veel stabieler blijft.
 8. RHIMA vaatwaskorven zijn rondom volledig gesloten. Hierdoor blijft de warmte langer in de korf en zal de vaat sneller drogen dan bij korven die niet rondom gesloten zijn. Bij korven die gestapeld worden, treedt daardoor een schoorsteenwerking op, hetgeen de droging bevordert. In combinatie met een korvendeksel is de kans op vervuiling door externe oorzaken (bv. stof) aanzienlijk gereduceerd.
 9. Door de beschikbare vakverdeling en verhogingsranden is het mogelijk om de korf eenvoudig aan te passen naar ieder soort en formaat glazen. Deze vakverdelingen en verhogingsranden zijn gemakkelijk zelf te monteren en demonteren, waardoor de samenstelling van de vaatkorven op elk gewenst moment aangepast kan worden. Super flexibel dus. De vakverdeling zorgt er tevens voor dat glaswerk zo min mogelijk met elkaar in contact komt. Dit voorkomt beschadiging en geeft een beter wasresultaat. 10. De vaatwaskorven zijn uiteraard geschikt voor opslag en transport. Om uw afwasorganisatie compleet te maken, levert RHIMA korvenwagens, dolly’s etc die geschikt zijn voor onze unieke vaatwaskorven.

 

Als je investeert in een professionele vaatwasmachine, sta dan ook iets langer stil bij de aanschaf van de spoelkorven. Het zou zonde zijn als de korf een negatieve invloed heeft op uw wasresultaat en afwasorganisatie na alle investeringen die u al heeft gedaan.