Advies op maat?

Wij helpen u graag +31 (0)35 609 81 81 Neem contact op
icon Product Omschrijving

De KVD waterontharders zijn zeer efficiënte, volume­gestuurde en compacte waterontharders met een praktische vormgeving.

iconMedia

Documenten

Sluiten

RHIMA KVD serie

RHIMA KVD serie

Vaatwasmachine leasen? Neem contact op!
Contact
Highlights
Automaat

Een conventionele waterontharder is voorzien van één kunsthars­patroon. De KVD waterontharder heeft twee kunstharspatronen; beide zijn voorzien van een geïntegreerde watermeter. Ze wisselen elkaar af voor het leveren van onthard water. Wanneer de patroon die onthard water levert verzadigd is gaat deze regenereren; onthard water wordt nu door de tweede patroon geleverd. Zodra déze patroon verzadigd is wordt levering van onthard water weer door de eerste patroon overgenomen. De benodigde energie komt niet uit electriciteit, maar wordt geleverd door waterdruk. Dit betekent dat de KVD waterontharder ook bij stroomuitval niet ontregeld raakt. De waterontharder moet éénmalig afgesteld worden op de hardheid van het water, hierna is verdere afstelling niet meer nodig.

Regeneratie

De waterontharder wordt geregenereerd met zout. Omdat een watermeter bijhoudt wanneer er geregenereerd moet worden, en vervolgens het regeneratieproces in werking zet is dit een voordeel ten opzichte van tijdgestuurde waterontharders. De afstelling van een tijdgestuurde ontharder wordt namelijk ingeschat op basis van een prognose van het waterverbruik. Het werkelijke waterverbruik wijkt hier meestal van af met als gevolg dat de regeneratie te vroeg of te laat plaatsvindt. Als de regeneratie te vroeg wordt gestart betekent dit dat de patroon nog niet maximaal verzadigd is. Een onnodig verbruik van water en zout is het gevolg. Als de regeneratie daarentegen te laat wordt gestart is de patroon reeds verzadigd en zal enige tijd geen onthard water meer kunnen leveren.

Met de KVD waterontharder beschikt u altijd over onthard water, 24 uur per dag. Bovendien loopt u nooit het risico dat er onnodig geregene­­reerd wordt. Een onnodige verspilling van water en zout is dus uitgesloten.

Gebruik

De KVD waterontharder is ontworpen om aangesloten te worden op één van de RHIMA vaatwasmachines. Voor de juiste combinatie vaatwasmachine - ontharder wordt gekeken naar inhoud en vermogen. Zo is de KVD 613 geschikt voor alle RHIMA vaatwasmachines. Ook voor gelegenheden waar met een kleiner type vaatwasmachine gewerkt wordt, maar waar een onafgebroken levering van onthard water gewenst is, is de KVD 613 een optie. Door deze unieke combinatie bent u verzekerd van een stralend eindresultaat.

Omdat de waterontharders op wielen staan bevelen we voor alle type waterontharders flexibele slangen aan. RHIMA kan desgewenst complete montagesetjes leveren.

Technische gegevens
Capaciteit, liters/minuut  KVD 613 KVD 621
– Continu 20 25
– Maximaal 25 30
Regeneratie    
– zoutverbruik, kg 0,5 1,0
– waterverbruik, liter 25 25
– tijd, minuten 11 11
Zoutvoorraad, kg 20 36
Max. waterdruk, kg/cm² 7 7
Min. waterdruk, kg/cm² 2,5 2,5
Max. temperatuur, °C 65 65
Harsfilter, liter 2×4 2×8
Wateraansluiting 3/4″ 3/4″
Afmetingen, (dxbxh), mm 360x360x570 360x360x785
Artikelnummer 2000 0020 2000 0022
icon Technische
specificaties
RHIMA Model
Afm. (mm)
Aansluitwaarde

KVD 613
KVD 621

360x360x570
360x360x785

n.v.t.
n.v.t.