Het RHIMA vaatwasconcept

Servies wordt gebruikt, schoon gemaakt, gebruikt en weer schoon gemaakt. Een oneindige stoet van glas, bestek en porselein die in een eeuwigdurende cyclus voorbij trekt. Het lot van de vaatwaskeuken: het werk is nooit klaar.
vaatwasconcept

De 10 stappen van de vaatwascyclus
Onze machines vervullen een centrale rol in deze cyclus. Maar alle handelingen tot aan – en vanaf – de machine, zijn minstens zo belangrijk voor het uiteindelijke resultaat en de kosten van het vaatwasproces. Het RHIMA vaatwasconcept helpt u dat proces zo effectief en efficiënt mogelijk in te richten.

We onderscheiden maar liefst tien afzonderlijke stappen in de cyclus: 1) dekken, 2) afruimen, 3) aanvoeren, 4) sorteren, 5) voorspoelen en weken, 6) wassen , 7) drogen, 8) opnieuw sorteren, 9) transporteren en 10) opslaan. Door dit model toe te passen op uw specifieke situatie, kunnen we u het beste resultaat bij zo laag mogelijke kosten gedurende de levensduur van uw systeem garanderen. Want alleen de aanschafkosten van een machine zeggen niets over de ‘total costs of ownership’ zoals dat in goed Nederlands heet.

Ons totaalconcept neemt daarom ook de kosten van arbeid, energie, water, schoonmaakmiddelen en zelfs breuk mee. Want het klinkt misschien wat vreemd, maar een gebroken glas is erg duur. Niet om de prijs van het glas zelf, maar om de kosten van de medewerker die voorzichtig de scherven verzamelt en opruimt.

We zien onszelf dus niet als specialist in vaatwasmachines, maar in de vaatwascyclus. En met 50 jaar ervaring, hebben we een flinke hoeveelheid kennis over elk van die stappen in de cyclus. We adviseren u daarom niet alleen over de beste machine voor uw situatie, maar ook over de inrichting van de logistiek daar omheen. In ons assortiment vindt u dus ook transportwagens, korven, transportbanden, sorteerstations, omgekeerde osmose apparatuur, reinigingsmiddelen, waterontharders en alles wat verder komt kijken bij uw vaatwascyclus.

RHIMA levert geen apparatuur, maar oplossingen. Gerealiseerd vanuit een 
gezamenlijke inspanning en, vanzelfsprekend, op maat.