Aanrader van RHIMA – Wijnbar Shiraz

Deze aanrader van Rhima is goed nieuws voor wijnliefhebbers!! Sinds vorige week is Amsterdam een unieke wijnbar rijker genaamd: Shiraz. Wat maakt wijnbar Shiraz zo uniek? Shiraz is de allereerste in Nederland met een eigen wijnwinkel geïntegreerd in hun wijnbar. Dus als je een heerlijke wijn hebt gedronken in de bar, kun je deze gelijk kopen in hun winkel.

De naam Shiraz is een druivensoort uit Frankrijk en een plaats in Iran (men zegt dat de eerste Shiraz druiven daar geplant zijn…). Het interieur is dan ook geïnspireerd op deze landen en vormt een warm en knus contrast met de authentieke Amsterdamse gevels van het pand aan de Lijnbaansgracht.

Waar Shiraz ook de eerste in is, is hoe ze door middel van 15 karakter symbolen de wijnen beschrijven. Daarnaast kopen de eigenaren een groot deel van de wijnen zelf. De wijnen uit Europa worden zorgvuldig geselecteerd en gekocht bij de wijnboeren zelf.

Ook de meeste ingrediënten van het (Food To Share) menu zijn van lokale afkomst. Zo komen de Spaanse kroketjes ook echt uit Spanje en worden ze speciaal voor Shiraz gemaakt. Alle hapjes worden in tweevoud geserveerd zodat je het kan delen en meerdere dingen kunt proeven. Bij elk hapje kan uiteraard een bijpassende wijn geserveerd worden, want bijna het hele personeel is sommelier.

Shiraz is een unieke beleving van wijn drinken en dus een aanrader die Rhima niet wil dat je mist. Rhima is er trots op dat haar vaatwasmachines (WD-4 en DR 52) ervoor zorgen dat al hun glazen en serviesgoed perfect schoon zijn en zo een mooie bijdrage leveren aan een bezoek aan Shiraz.